ГоловнаПолітика

Холодницький відсторонив старшого прокурора САП через провал у справі оборонпрому

Оприлюднені журналістами відомості розслідує ТСК.

Холодницький відсторонив старшого прокурора САП через провал у справі оборонпрому
Фото: Макс Левин

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький відсторонив старшого прокурора САП у справі про схеми в оборонній сфері.

Про це він заявив на засіданні ТСК Верховної Ради для проведення розслідування відомостей за фактами розкрадання в ЗСУ і підриву обороноздатності держави в період 2004-2017 рр., повідомляє Укрінформ.

"Я не дам на спуск ці матеріали. Я прийняв рішення відсторонити старшого прокурора групи прокурорів від проведення процесуального керівництва через фактично провал в процесуальному керівництві в цьому провадженні", - сказав Холодницький.

Нагадаємо, у фінальній частині журналістського розслідування програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" зазначено, що фігуранти оборонного скандалу, пов'язаного з компанією "Оптімумспецдеталь" ("Оптіма"), роками "домовлялися" з Державною фіскальною службою, Службою безпеки України, військовою прокуратурою і навіть Національним антикорупційним бюро.

Раніше, 25 лютого, в програмі "Наші гроші" було оприлюднено інформацію про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" з українського оборонного комплексу.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності "Укроборонпрому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram