ГоловнаПолітика

США ввели нові санкції стосовно 6 росіян і 8 компаній за агресію в Україні

Раніше сьогодні новий пакет санкцій оголосив Євросоюз.

США ввели нові санкції стосовно 6 росіян і 8 компаній за агресію в Україні
Фото: 24 канал

США ввели санкції проти 6 росіян і 8 російських компаній за продовження агресії проти України. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів США.

Санкції прийняті щодо фізичних і юридичних осіб, що грають роль в необгрунтованих нападах Росії на українські військово-морські судна в Керченській протоці, в анексії Криму і підтримці незаконних виборів сепаратистського уряду на сході України.

Зокрема, санкції введені проти чотирьох співробітників Прикордонної служби ФСБ Росії Геннадія Медведєва, Сергія Станкевича, Андрія Шєїна, Руслана Ромашкіна за напад на українські кораблі Військово-морських сил в Керченській протоці.

Cанкціі введені також щодо двох українських сепаратистів, які брали участь в організації нелегітимних виборів у листопаді 2018 року в так званій "Донецькій Народній Республіці": заступника голови "в Центральній виборчій комісії ДНР" Олексія Найденко та секретаря цієї комісії Володимира Висоцького.

Санкції також введені проти 6 російських оборонних підприємств: Ярославського суднобудівного заводу, Зеленодольського суднобудівного заводу, "Концерну Океанприбор", підприємства "Зірка", "Заводу Фіолент", підприємства Судокомпозит, організацій ТОВ СК "Консоль-Строй ЛТД" та ТОВ "Нові Проекти" за роботу в Криму.

Відповідно до прийнятого рішення, вся власність і інтереси щодо власності зазначених фізичних і юридичних осіб заблоковані, і особам США заборонено укладати з ними угоди.

У документі наголошується, що ці дії доповнюють санкції, прийняті Європейським Союзом та Канадою, і підкреслюють прихильність трансатлантичного партнерства протидії триваючій дестабілізуючій поведінці і зловмисній діяльності Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram