ГоловнаПолітика

Радбез ООН розпочав засідання щодо Криму

Засідання присвячене п'ятій річниці анексії Криму.

Радбез ООН розпочав засідання щодо Криму
Фото: пресс-служба президента

Рада Безпеки ООН проводить відкрите засідання з приводу українського питання. Засідання присвячене п'ятій річниці окупації і проходить у форматі Аррia, тобто на нього запрошено не тільки членів Радбезу, а й представників інших держав-членів ООН і неурядових організацій.

За словами спікера Постійного представництва України при ООН Олега Ніколенка, основну увагу буде приділено обговоренню правової і політичної оцінки російської агресії, а також наслідкам порушення РФ міжнародного права для європейської архітектури безпеки. Особливий акцент буде також зроблено на правозахисному аспекті.

Крім офіційної української делегації, в засіданні візьмуть участь заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, програмний директор "Кримського дому" Алім Алієв, член Світового конгресу кримських татар Айла Бакалл.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії, щодо РФ введено низку економічних санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram