ГоловнаПолітика

Адвокат показав на 80% "здорову" руку українського моряка Василя Сороки

"Функції руки не відновлюються, пальці не згинаються, набряк не спадає, в руці залишаються осколки".

Адвокат Сергій Бадамшин повідомив про реальний стан пораненого українського моряка Василя Сороки, який перебуває в СІЗО "Матроська тиша".

"Був сьогодні у Сороки Василя якраз після візиту уповноваженої з прав московської людини Потяєвої, яка стверджує, що Василь видужав на 80%. Звідки в Потяєвої ці цифри і методика, якою вона визначила процес одужання, мені невідомо", - написав він у фейсбуці, опублікувавши фото "на 80% здорової руки".

Адвокат стверджує, що функції руки не відновлюються, пальці не згинаються, набряк не спадає, в руці залишаються осколки.

"Попри порушення закону, медичні документи не надані не те що адвокату, але навіть самому хворому. Тож якщо все так добре (за словами Потяєвої), то навіщо приховувати медичні документи?" - додав Сергій Бадамшин.

Адвокат зазначив, що, попри це, військовополонений Сорока "поводиться як козак і стійко переносить усі тяготи і злигодні військової служби".

Раніше уповноважений з прав людини в Москві Тетяна Потяєва повідомила, що двоє поранених військовополонених українських моряків - Андрій Артеменко і Андрій Ейдер - закінчують реабілітацію і можуть бути відправлені в СІЗО "Лефортово". За її словами, третій поранений - Василь Сорока - майже одужав, він ще лікується.

27-річний офіцер Служби безпеки України Василь Сорока отримав тяжкі поранення під час захоплення Росією кораблів ВМС України в Керченській протоці.

24 українських моряків захопили в полон російські прикордонники 25 листопада 2018 року. Троє моряків отримали поранення, їх доправили в лікарню окупованої Керчі. Пізніше окупаційний суд Криму заарештував усіх до 24 січня, після чого Росія етапувала українців у Москву.

15 і 16 січня суд у Москві продовжив арешт 20 полонених моряків до 24 квітня. Олегу Мельничуку, Андрієві Артеменку, Андрію Ейдеру і Василеві Сороці продовжили термін по 26 квітня, тому що через поранення під варту їх узяли на два дні пізніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram