ГоловнаПолітика

Окружний адмінсуд Києва призначив дату засідання у справі про звернення Порошенка до Варфоломія

Засідання призначено на 27 лютого.

Окружний адмінсуд Києва призначив дату засідання у справі про звернення Порошенка до Варфоломія
Фото: ukr.media

Окружний адміністративний суд Києва завершив підготовку провадження за позовом громадської організації "Неурядова організація верховенство права" до Президента України щодо звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання автокефалії Православній церкві в Україні.

Як повідомляє прес-служба суду, 22 січня відбулося підготовче засідання Окружного адмінсуду Києва щодо повноважень глави держави втручатися в діяльність церкви і релігійних організацій, - зокрема, шляхом підписання та направлення звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православній церкві в Україні, яке в подальшому підтримала Верховна Рада.

Суд завершив підготовче провадження у справі і призначив його до розгляду по суті на 27 лютого 2019 року.

У прес-службі суду уточнили, що справу буде розглянуто в формі загального позовного провадження, що передбачає проходження всіх стадій судового процесу: подання позову, вирішення питання про відкриття провадження у справі, підготовче провадження, розгляд справи по суті та прийняття судом рішення по суті справи.

Нагадаємо, на початку жовтня Окружний адмінсуд Києва прийняв до провадження позов до президента України щодо звернення до Вселенського патріарха Варфоломія.

15 грудня в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена Православна церква України, очолив її митрополит Київський і всієї України Епіфаній (Думенко). 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram