ГоловнаСуспільствоЖиття

У ПЦУ перейшли вже понад 100 парафій УПЦ МП

Журналісти зробили інтерактивну карту.

Понад 100 парафій УПЦ Московського патріархату після Об'єднавчого собору перейшли в Православну церкву України. Відповідна інформація представлена в інтерактивній карті переходів, яку створили журналісти ТСН.ua.

Найактивнішим регіоном, де парафії УПЦ МП переходять у ПЦУ, є Вінницька область. Загалом громади активно переходять до новоствореної церкви на заході і в центрі України, на сході, півдні і півночі. У Київській області, як зазначають журналісти, така активність значно нижча.

Останніми в першій сотні на Водохреща, 19 січня, до ПЦУ приєдналися релігійні громади села Стуфчинці (Хмельницька область), села Головчинці (Хмельницька область) і міста Хмельницький (парафія на честь св. Іоанна Богослова), йдеться в матеріалі.

Також вчора в ПЦУ перейшли ще три парафії в Житомирській області.

Керівник департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш раніше спрогнозував тисячі переходів з УПЦ МП в нову Православну церкву України. Він також вказав алгоритм переходу громад у ПЦУ.

17 січня Верховна Рада прийняла закон про підпорядкованість релігійних громад, який передбачає, що парафія може прийняти рішення про перехід в іншу церкву двома третинами кворуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram