ГоловнаПолітика

Тимошенко пообіцяла піти з посади президента через 100 днів, якщо не зможе показати "очевидні результати"

"Досить 100 днів, щоб країна зрозуміла: перемогла вона чи знову вляпалася".

Тимошенко пообіцяла піти з посади президента через 100 днів, якщо не зможе показати "очевидні результати"
Фото: Макс Требухов

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко пообіцяла, що в разі перемоги на виборах не буде триматися за посаду і піде з неї через 100 днів, якщо не зможе показати "очевидні результати".

Про це вона сказала на XIV з'їзді партії, скликаному для висунення Тимошенко в президенти, передає кореспондент LB.ua.

"Президенту України, за Конституцією, дається 5 років для виконання своєї програми. Але повірте мені, досить 100 днів, щоб країна зрозуміла: перемогла вона чи знову вляпалася. Тому 100 днів - і ясність повна. Немає жодної потреби чекати п'ять років", - заявила вона.

Згідно з українським законодавством, повноваження глави держави можуть бути припинені достроково у разі відставки; неможливості виконувати свої повноваження за станом здоров'я; усунення з посади відповідно до імпічменту; смерті.

"З повною відповідальністю заявляю. Якщо за 100 днів я не зможу показати вам очевидні результати, я просто піду з президентської посади. Саме такі мої гарантії для вас сьогодні", - пообіцяла вона.

Тимошенко також продемонструвала "Договір Юлії Тимошенко з громадянами України".

"Кожна сім'я отримає цей договір разом з програмою «Новий курс»", - сказала вона.

Нагадаємо, що Юлія Тимошенко буде втретє балотуватися в президенти України. У 2010 і 2014 роках вона зайняла друге місце, а на цих виборах, за даними соціологічних опитувань, є головним фаворитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram