ГоловнаПолітика

Тимошенко заявила про балотування в президенти

"Я з повною упевненістю заявляю: ми починаємо епоху процвітання".

Голова ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час XIV урочистого з'їзду партії оголосила про балотування в президенти, передає кореспондент LB.ua.

"Я була у владі і в опозиції. Я робила помилки. І я це визнаю. Я робила помилки. Адже я людина... Можливо, я помилялася, але робила це щиро. Можливо, помилялася, коли підтримувала ненадійних політиків... Сьогодні я щиро за це прошу вибачення... І я свої висновки вже зробила", - заявила вона.

Тимошенко висловила впевненість, що всі помилки і випробування зробили її ще сильнішою:

"Я частина свого незламаного народу... Сьогодні я з повною упевненістю заявляю: Україна вже вичерпала весь історичний запас своїх страждань. Горя і страждань. Віднині ми починаємо епоху процвітання... Саме тому я балотуюся сьогодні в президенти", - підкреслила вона.

"Сьогодні Україна переживає один з найдраматичніших епізодів історії, коли в нас забрали Крим і окупували Донбас. І сьогодні ті, хто керує державою, очолили корупцію, вони заробляють на війні... А це називається мародерством у власній державі", - заявила лідер "Батьківщини".

Тимошенко нагадала, що сьогодні проти неї використовують "головну технологію - Рука Кремля".

"Але саме сьогоднішня влада - і рука Кремля, і слуга Москви", - вважає вона.

Також голова "Батьківщини" висловила впевненість, що "майбутнє України - лише в руках самих українців, тих людей, у яких болить серце за Україну. У нас, українців, є команда. Відразу після президентських виборів я не втрачу ні хвилини, ні секунди... У нас виписано "Новий курс" - кардинальну і креативну програму".

З її слів, у програмі прописано основні пріоритети розвитку держави.

"Наша національна мета - це створення з чистого аркуша таких принципів, завдяки яким кожен українець зможе вповні реалізувати свій потенціал", - додала вона.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко народилася 1960 року в Дніпропетровську (зараз - Дніпро). За цей час вона двічі була прем'єр-міністром (2005 і 2007-2010).

У 2010 році брала участь у президентських виборах, однак у напруженій боротьбі поступилася Вікторові Януковичу. За неї проголосували 45,47% виборців (11,59 млн осіб). Створена після цього у ВР нова коаліція позбавила Тимошенко посади прем'єра.

За часів президентства Віктора Януковича була засуджена до тюремного ув'язнення за політичними мотивами. Вийшла на волю під час Революції гідності і була реабілітована.

Балотувалася на виборах президента у 2014 році і посіла друге місце. За неї проголосували 12,81% виборців (2,31 млн осіб).

На парламентських виборах 2014 року Юлія Тимошенко була обрана народним депутатом України за списком партії "Батьківщина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram