ГоловнаПолітика

Нардеп Корнацький подав документи для реєстрації кандидатом у президенти

Депутат числиться у фракції БПП, але ще у 2016 році заявив про бажання покинути її.

Нардеп Корнацький подав документи для реєстрації кандидатом у президенти
Аркадий Корнацкий
Фото: Новости N

Депутат Верховної Ради Аркадій Корнацький подав документи до Центрвиборчкому для реєстрації кандидатом у президенти на вибори 31 березня.

Корнацький балотується як самовисуванець, повідомили в прес-службі ЦВК.

ЦВК має зареєструвати депутата або відмовити в реєстрації впродовж 5 днів.

Корнацький народився в 1953 році, закінчив Університет дружби народів ім. Патріса Лумумби в Москві за фахом "міжнародне право". З кінця 1980-х років займався бізнесом і в 1998 році створив Агрофірму Корнацьких.

У 2012 році балотувався до Верховної Ради від партії "Батьківщина" в одномандатному окрузі №132 (центр - Первомайськ). Вибори стали скандальними. Корнацький і кандидат від Партії регіонів Віталій Травянко набрали майже однакову кількість голосів, і в результаті маніпуляцій окружної комісії і сутичок виборців із правоохоронцями Центральна виборча комісія визнала вибори в окрузі такими, що не відбулися (офіційна причина - "неможливо встановити результати").

На повторних виборах у 2013 році три опозиційні парламентські партії вирішили виставити Корнацького як єдиного узгодженого кандидата, але переміг миколаївський губернатор Микола Круглов.

Того ж 2013 року відбулася спроба рейдерського захоплення Агрофірми Корнацьких. Було важко поранено п'ятьох співробітників агрофірми. За словами Корнацького, нападом керували особисто губернатор Миколаївської області Микола Круглов і генпрокурор Віктор Пшонка.

Корнацький став депутатом із третьої спроби у 2014 році. Він пройшов у Раду від Блоку Петра Порошенка, набравши 34,82% голосів виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram