ГоловнаПолітика

Тимошенко: Україна переможе у війні з Росією

"Я знаю, що Україна отримає перемогу у війні. Донбас буде українським".

Тимошенко: Україна переможе у війні з Росією
Юлия Тимошенко
Фото: Макс Требухов

Лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко висловила впевненість у перемозі України у війні з Росією.

Про це вона сказала на XIV з'їзді партії, скликаному для висунення Тимошенко в президенти, передає кореспондент LB.ua.

"Я знаю, що Україна отримає перемогу у війні. Я знаю, що Донбас буде українським. Я знаю, що в Донецьку буде новий і мирний цивільний аеропорт. Аеропорт імені кіборгів. Саме так ми його з вами назвемо", - заявила вона.

Після цього Тимошенко запросила на сцену кіборгів і ветеранів АТО - "тих, хто боровся за Україну, в тому числі легендарних кіборгів, які на смерть стояли, захищаючи Україну".

Фото: LB.ua

Також Тимошенко зазначила, що якщо стане президентом, то ніколи не буде розглядати війну як прибутковий бізнес.

"Передусім необхідно організувати сильний наступ на дипломатичним фронті. У 94 році Україна відмовилася від третього за обсягом ядерного арсеналу. Ми свої зобов'язання виконали. В той час коли США, Великобританія і Росія дали нам гарантії недоторканності кордонів і військової безпеки. Ці гарантії були закріплені в Будапештському меморандумі, до якого потім приєдналася Франція і Китай. Тому ми маємо всі права, щоб ці гарантії були виконані, вони повинні бути виконані. В іншому разі міжнародне право буде зневажене", - розповіла політик про своє бачення досягнення миру.

Також голова "Батьківщини" заявила про необхідність посилення військово-технічної допомоги Україні від міжнародної спільноти для створення ефективної системи ППО, ВМС і посилення військових можливостей для протистояння можливому наземному вторгненню Росії.

"Нам потрібен реальний мир, а не його ілюзія... Але я знаю, що ворог буде переможений", - запевнила вона.

"Усі припущення про те, що Крим і Донбас - не наші, вони не будуть повернуті, вважаю злочином і зрадою. Донбас і Крим - це Україна назавжди, і ми від цього не відступимо. Там живуть наші люди, там тече наша кров. Для мене Донбас - це не Янукович, а Сосюра, Стус, Биков і мільйони справжніх патріотів України", - сказала Тимошенко.

Нагадаємо, що Юлія Тимошенко буде втретє балотуватися в президенти України. У 2010 і 2014 роках вона зайняла друге місце, а на цих виборах, за даними соціологічних опитувань, є фаворитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram