ГоловнаПолітика

Аваков анонсував закупівлю тринадцяти літаків для МВС

Йдеться про придбання Ан-74, Ан-32П і Ан-178 українського виробництва

Фото: hk.npu.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував нову закупівлю "великого пулу авіаційної техніки".

Під час відвідування Харківського державного авіаційного виробничого підприємства у вівторок міністр сказав, що йдеться про придбання Ан-74, Ан-32П і Ан-178 українського виробництва.

Фото: hk.npu.gov.ua

За словами Авакова, цю програму мали б запустити навесні і вона буде реалізовуватися протягом п'яти років. Перші документи заплановано підписати в найближчі півтора-два місяці. Міністр підкреслив, що програма підтримується прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, який вважає її однією з ключових програм підтримки вітчизняної промисловості.

Аваков уточнив, що на цей момент мова йде про закупівлю двох літаків Ан-74ТК-200, які будуть використовуватися для Національної гвардії, одного літака Ан-32П, а також про закупівлю 10 Ан-178, які будуть використовуватися Державною службою з надзвичайних ситуацій.

"Є некомплект літаків для Національної гвардії і, що найболючіше, для служби НС", - пояснив Аваков.

Фото: hk.npu.gov.ua

Він також повідомив, що літаки Ан-74 міністерство має намір придбати у ХДАВП. Їх ступінь готовності високий. Вартість одного літака Ан-74 складе близько 30 млн доларів. Аваков підкреслив, що в Нацгвардії вже використовують два такі літаки і закупівля машин такого самого класу є економічним і зручним рішенням.

Нагадаємо, 14 липня 2018 року МВС підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125 для МВС. Крім вертольотів, на базі створеного державного сервісного центру Україна отримає технічний супровід - сервісне обслуговування, інструкторів і техніків, а також навчання: підготовку екіпажів та інструкторів, які згодом самі навчатимуть персонал.

МВС пояснило закупівлю вертольотів необхідністю оновлення авіапарку.

Заради цього контракту Україна залучила €475 млн кредиту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram