ГоловнаСуспільствоЖиття

У справі про пожежу на арсеналі в Ічні ще немає підозрюваних

Військова прокуратура продовжує розслідування за двома статтями: диверсія і недбале ставлення до служби.

У справі про пожежу на арсеналі в Ічні ще немає підозрюваних
Фото: Игорь Волосянкин

У справі про пожежу і вибухи боєприпасів на арсеналі Міністерства оборони під Ічнею Чернігівської області ще немає підозрюваних. Про це йдеться у відповіді військової прокуратури Чернігівського гарнізону на запит "Радіо Свобода".

У прокуратурі повідомили, що розслідування триває за статтями "Диверсія" і "Недбале ставлення до військової служби".

"Протягом досудового розслідування причина детонації боєприпасів не встановлена, відпрацьовуються основні слідчі версії, триває проведення комплексної пожежно-технічної, вибухотехнічної, судово-хімічної, безпеки життєдіяльності та військової експертиз", - сказано у відповіді.

Також невідомий поки що розмір завданих збитків.

Нагадаємо, 9 жовтня 2018 року на технічній території 6-го арсеналу Міністерства оборони біля смт Дружба почалася пожежа, в результаті якого сталася масова детонація боєприпасів. За даними Генштабу, пожежа почалася після чотирьох вибухів на території арсеналу. Служба безпеки України розслідує кілька версій пожежі на території складських приміщень біля смт Дружба, в тому числі диверсію.

Розмінування території навколо арсеналу після пожежі тривало близько двох місяців. Загиблих і постраждалих у результаті пожежі немає, проте було зруйновано кілька будинків у найближчих селах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram