ГоловнаСуспільствоВійна

АТО перейменують в безпекові заходи щодо відновлення суверенітету

Україна не буде оголошувати війну або військовий стан.

АТО перейменують в безпекові заходи щодо відновлення суверенітету
Фото: Макс Требухов

У разі ухвалення законопроекту про реінтеграцію Донбасу замість антитерористичної операції будуть проводити безпекові заходи щодо відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це в ефірі "112 каналу" сказав народний депутат Іван Винник, який займає посаду секретаря в комітеті з питань національної безпеки і оборони.

"АТО буде називатися безпековими заходами щодо відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Збройні сили України будуть застосовуватися на підставі діючих статутів, на підставі закону "Про Збройні сили України". Ми не будемо оголошувати ні війну, ні військовий стан, як цього хотів від нас Путін і Російська Федерація", - повідомив депутат.

Нагадаємо, антитерористичну операцію почав в. о. президента України Олександр Турчинов у квітні 2014 року.

13 червня 2017 року вже на посаді секретаря РНБО Турчинов заявив, що потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ. Він розповів, що відповідний законопроект знаходиться в розробці, після чого буде представлений президенту і внесений до Верховної Ради.

Коментуючи заяву Турчинова, президент Петро Порошенко уточнив, що законопроект буде стосуватися реінтеграції Донбасу і передбачатиме низку заходів для повернення окупованих територій. У тому числі він повинен визначити їх правовий статус.

Законопроект, як очікують, буде внесений до парламенту 4 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram