ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 22 рази порушили перемир'я в зоні АТО

Один боєць отримав поранення.

За добу бойовики 22 рази порушили перемир'я в зоні АТО
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 22 рази порушили перемир'я в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. Під час 17 обстрілів сили АТО відкривали у відповідь вогонь на ураження. В результаті бойових дій одного українського військовослужбовця поранено.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Основна активність російсько-окупаційних угруповань була сконцентрована на Приморському напрямку. "Тут бойовики застосовували не тільки міномети різних видів, а й використовували озброєння, яке давно має бути відведене від лінії розмежування", - наголошується в повідомленні.

Увечері протягом години терористи обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Широкиного з переносної реактивної пускової установки "Град "Партизан", гранатометів і великокаліберного кулемета. Пізніше, недалеко від цього ж селища застосовували 82-міліметровий міномет. З 18:00 і протягом двох годин вели вогонь по опорному пункту українських військових у Талаківці з реактивної системи залпового вогню "Град", випустивши 38 снарядів. Крім того, ввечері окупанти двічі обстрілювали з мінометів калібру 120 мм житловий сектор селища Водяне.

Наприкінці доби на Донецькому напрямку бойовики двічі били з гранатометів і великокаліберних кулеметів по укріпленнях ЗСУ на підступах до Авдіївки і Невельського. Також під ворожим вогнем опинилися позиції сил АТО біля шахти Бутівка, Зайцевого і Майорська.

На Луганському напрямку ввечері і вночі терористи з гранатомета і стрілецької зброї чотири рази відкривали вогонь по укріппунктах військових в околицях Трьохізбенки.

Нагадаємо, у вівторок, 3 жовтня, бойовики вперше з початку "шкільного" перемир'я застосували "Гради".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram