ГоловнаСуспільствоПодії

Підозрювану у справі про пожежу в хостелі у Запоріжжі суд відправив під домашній арешт

Засідання проходило частково в закритому форматі.

Підозрювану у справі про пожежу в хостелі у Запоріжжі суд відправив під домашній арешт
Фото: zp.dsns.gov.ua

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя призначив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 4 жовтня по 3 грудня у нічний час Ірині Комовій. Її підозрюють у справі про пожежу в нелегальному хостелі, де загинуло 5 осіб. Клопотання прокуратури про арешт суд не задовольнив, передає Радіо Свобода.

Засідання суду проходило у частково закритому форматі: суд ухвалив рішення про видалення із зали засідань представників ЗМІ та громадськості на розгляді доказової бази, щоб уникнути розголошення таємниці слідства.

Адвокати підозрюваної відкидають усі звинувачення прокуратури щодо невиконання затриманою правил пожежної безпеки, які призвели до людських жертв. Захисники Комової відзначають, що її фірма здавала приміщення у будівлі, де сталася пожежа, в суборенду, і в угоді була прописана відповідальність орендаря за виконання правил пожежної безпеки.

Пожежа в хостелі на вул. Жуковського, 36 в Запоріжжі виникла в ніч на 2 жовтня. В результаті загинули п'ятеро людей, ще четверо госпіталізовані.

За даними ДержНС, цей хостел не проходив перевірку на дотримання пожежної безпеки. Крім того, найближчий гідрант був демонтований і гасіння відбувалося за рахунок підвезення води. А через заґратовані вікна люди опинилися в пастці, оскільки вийти в коридор через задимлення було неможливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram