ГоловнаСуспільствоЖиття

Страховики почали приймати європротоколи в електронній формі

Оформити ДТП без постраждалих можна за допомогою звичайного смартфона, не викликаючи поліцію.

Страховики почали приймати європротоколи в електронній формі
Фото: MFA_Ukraine / twitter

Моторне (транспортне) страхове бюро України встановило, що з 1 жовтня європротокол, оформлений в електронній формі, є повним аналогом європротоколу, відправленого або пред'явленого страховику в паперовій формі.

Про це повідомляють на сайті МТСБУ.

Патрульна поліція, зі свого боку, зазначає, що тепер оформити ДТП без постраждалих можна в електронній формі за допомогою звичайного смартфона просто на місці аварії, не викликаючи поліцію.

Європротокол - це спеціальний бланк повідомлення про настання ДТП, який заповнюється водіями-учасниками ДТП на місці аварії. Потім цей документ надається страховику і стає підставою для виплати страхового відшкодування потерпілим.

Європротокол може заповнюватися і в паперовому вигляді, на спеціальному бланку, і в електронній формі, з використанням системи "Електронний європротокол".

Моторне (транспортне) страхове бюро України (скорочено МТСБУ) - це об'єднання страхових компаній, які продають автостраховку ОСАЦВ. Ця обов'язкова для автовласників страховка допомагає покрити збитки, завдані іншим особам або їхньому майну. Членство в МТСБУ є обов'язковою умовою для страхових компаній, які хочуть продавати такий вид страхових полісів. МТСБУ є неприбутковою організацією і працює відповідно до спеціального закону "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram