ГоловнаПраво

СБУ проводить заходи, направлені на боротьбу із внутрішнім ворогом, - Малюк

СБУ продовжить інформувати про підсумки обшуків найближчими днями.

СБУ проводить заходи, направлені на боротьбу із внутрішнім ворогом, - Малюк
Василь Малюк
Фото: «Інтерфакс-Україна»

Очільник Служби безпеки України Василь Малюк прокоментував оперативно-слідчі заходи, які відбуваються у різних регіонах України у середу, 1 лютого.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Сьогодні Служба безпеки України разом із колегами по силовому блоку проводить  низку масштабних оперативно-слідчих заходів, направлених на боротьбу із внутрішнім ворогом. Мова йде про відпрацювання осіб, котрі своїми діями шкодять безпеці держави у різних сферах: зрадників України і агентів російських спецслужб; представників організованої злочинності; посадовців, чиновників і корупціонерів, котрі підривають економіку країни і стабільне функціонування оборонно-промислового комплексу тощо", - йдеться у повідомленні.

За його словами, в рамках відкритих проваджень у різних регіонах України відбуваються десятки обшуків і вручення підозр фігурантам справ.

«Ми виконуємо завдання, поставлене президентом Володимиром Зеленським, і синхронно завдаємо глобального удару по внутрішньому ворогу. І яскраве свідчення цьому – масові обшуки, вручення підозр та затримання зловмисників різного калібру. Це тільки перший етап тієї комплексної і системної роботи, яку вже проводить Служба безпеки», - підкреслив Малюк.

Він додав, що СБУ інформує суспільство про результати сьогоднішніх заходів і, зважаючи на великий обсяг матеріалів, продовжить це робити найближчими днями.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта". Встановлено, що протиправні механізми були поєднані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом.

Офіс генпрокурора повідомив про підозру ексзаступнику директора департаменту державних закупівель Міноборони Богдану Хмельницькому, ексзаступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову та колишньому заступнику держпідприємства "Промоборонекспорт" Володимиру Терещенку.

Працівники ДБР викрили керівницю податкової служби Києва Оксану Датій на багатомільйонних оборудках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram