ГоловнаПраво

Фігурантам справи про зґвалтування поліцейськими у Кагарлику уточнили підозру

Зі справи зникла кваліфікація перевищення повноважень співробітником правоохоронного органу.

Фігурантам справи про зґвалтування поліцейськими у Кагарлику уточнили підозру
Фото: hromadske

Слідство змінило кваліфікацію злочину щодо фігурантів справи про зґвалтування у відділенні поліції в Кагарлику Сергію Сулимі та Миколі Кузіву.

Про це повідомив прокурор у справі Валерій Смирнов, передає Громадське радіо.

"Зараз їх підозрюють у зґвалтуванні групою осіб (ст. 152 КК) і в катуванні за попередньою змовою групою осіб (ст. 127 КК). Перевищення повноважень співробітником правоохоронного органу (ст. 365 КК) зникло з кваліфікації", - йдеться в повідомленні.

Прокурор пояснив, що 365-ту статтю перекваліфікували на 127-му.

"Перекваліфікували на більш точну норму, яка відображає об'єктивну і суб'єктивну сторони кримінального злочину", - сказав Валерій Смирнов.

Водночас він додав, що у справі призначили близько дев'яти експертиз. Кілька експертиз вже завершили, проте більшість ще проводять.

Нагадаємо, що 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських з Кагарлика за підозрою в зґвалтуванні 26-річної жінки. Того самого дня підрозділ розформували, а співробітників відправили на переатестацію.

Сергій Сулима і Микола Кузів були затримані після того, як жінка дала свідчення про побиття і зґвалтування правоохоронцями, які доставили її у відділення для надання пояснення щодо крадіжок.

26 травня суд заарештував поліцейських з Кагарлика. Вони не мають права на заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram