ГоловнаПраво

Дружині ексміністра закордонних справ Кожари оголосили підозру в наданні свідомо неправдивих свідчень

Жінка заявила, що не її чоловік, а вона ненавмисне вбила людину.

Дружині ексміністра закордонних справ Кожари оголосили підозру в наданні свідомо неправдивих свідчень
Фото: npu.gov.ua

Дружині ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари оголосили підозру в дачі свідомо неправдивих свідчень. Жінка, намагаючись прикрити свого чоловіка, в суді заявила, що підозрюваний не вбивав свого товариша, ексдиректора каналу "Інтер" Сергія Старицького, а це ненавмисне зробила вона.

Поліцейські встановили, що жінка збрехала, повідомили в пресслужбі Національної поліції. За дачу неправдивих свідчень їй загрожує до 5 років позбавлення волі.

"До слідчих з письмовою заявою звернулася дружина підозрюваного з повідомленням про те, що саме вона винна в смерті їхнього гостя. Жінка ввела в оману слідство, повідомивши неправдивий механізм отримання смертельних тілесних ушкоджень загиблим для того, щоб її чоловік уникнув кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Кожара збрехала на суді, заявивши, що пістолет був у руках загиблого, вона підійшла до нього та спробувала відібрати зброю, під час боротьби пролунав постріл і гість упав на підлогу. Ексміністра, за її словами, в цей момент у кімнаті не було.

Поліція отримала стенограму виступу жінки в суді, проаналізувала її і знайшла декілька невідповідностей з матеріалами провадження. Щоб перевірити покази Кожари, було проведено слідчий експеримент. Експерти зробили висновок, що жінка не знала всіх обставин події, а отже не причетна до вбивства.

Нагадаємо, 21 лютого в будинку Кожари в результаті вогнепального поранення загинув колишній керівник телеканалу "Інтер", генеральний директор Atlantic Group Сергій Старицький. У будинку перебували троє людей: чоловік і жінка і їхній гість. Усі троє вживали алкогольні напої.

Дружина Кожари заявила, що гість вистрілив собі в голову з пістолета господаря. Однак наступного дня у поліції з'явилися дані, які дають підстави припускати, що Старицький не вчиняв самогубства. Тому за погодженням з прокуратурою кримінальне провадження перекваліфіковано з самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу.

Ні Кожара, ні його дружина спочатку не фігурували як підозрювані.

2 березня поліція не змогла провести слідчий експеримент, тому що Кожара зліг у лікарню, і в будинку не було ні його, ні його дружини.

Кожара був головою МЗС з 24 грудня 2012 року до 23 лютого 2014 року, коли його відправили у відставку разом з іншими одіозними міністрами - Дмитром Табачником і Раїсою Богатирьовою. Решта Кабміну протримався тоді ще кілька днів.

25 березня Кожарі вручили підозру в убивстві. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram