ГоловнаПраво

У справі вбивства Шеремета проводять слідчий експеримент з Кузьменко, - адвокат

На думку Добоша, слідчі дії незаконні.

У справі вбивства Шеремета проводять слідчий експеримент з Кузьменко, - адвокат
Фото: Макс Требухов

Адвокат підозрюваної у справі про вбивство Павла Шеремета, медика Юлії Кузьменко повідомив про проведення слідчого експерименту з її участю.

У відеозверненні, оприлюдненому в фейсбуці, Владислав Добош заявив, що дії слідчих є незаконними.

"Я о 16:50 отримав на електронну пошту від Бирка (слідчий - ред.) повідомлення про те, що сьогодні о 18 годині буде проводитися слідчий експеримент. Це при тому, що вони не дали нам ознайомитися з матеріалами справи, не відкрили відео, за яким повинні проводити слідчий експеримент", - повідомив адвокат.

Він зазначив, що повідомлення про проведення експерименту також були відправлені адвокатам інших підозрюваних і ті не встигнуть на нього приїхати.

Добош додав, що йому досі не надали всіх матеріалів справи, зокрема, які стосуються камер і самого експерименту. Він наголосив, що експеримент потрібно проводити о 2:40, оскільки саме такий час вказаний на відео з камер спостереження.

На думку Добоша, слідчі дії незаконні і проводяться з метою пізніше звинуватити адвокатів у зриві експерименту.

Раніше 2 січня адвокат Юлії Кузьменко подав скаргу уповноваженій з прав людини Людмилі Денісовій. У документі йдеться про порушення презумпції невинуватості, права на справедливий суд і права на захист.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram