ГоловнаПолітика

Мінрегіон, "Укроборонпром" і Черкаська ОДА створять Центр розвитку креативної економіки

Глобальна мета створення таких центрів – посилення економічної потужності регіонів. 

Мінрегіон, "Укроборонпром" і Черкаська ОДА створять Центр розвитку креативної економіки
Фото: Мінрегіон

Міністерство розвитку громад та територій України, "Укроборонпром" і Черкаська обласна державна адміністрація підписали меморандум про співпрацю з метою створення Центру розвитку креативної економіки в Черкаській області. Про це з посиланням на заяву очільника Мінрегіону Олексія Чернишова пише "Інтерфакс-Україна".

"Минулого року уряд затвердив та ухвалив стратегію регіонального розвитку на наступні сім років... Ця стратегія передбачає, зокрема, створення центрів креативної економіки, які насамперед забезпечуватимуть навчання у сферах IT, підприємництва, розвитку так званих soft skills, нададуть доступ до експертизи проєктів, можливого фінансування, мікровиробництва, будуть створені лабораторії, можливості для коворкінгу, а також навчання та нетворкінгу", - сказав Олексій Чернишов на пресконференції з нагоди підписання меморандуму.

За його словами, глобальна мета створення таких центрів – посилення економічної потужності регіонів. У зв'язку з цим держава бере участь у фінансуванні трьох пілотних проєктів зі створення центрів розвитку креативної економіки, перший із яких розміщуватиметься у Кривому Розі, другий - у Черкаській області, а третю локацію планують визначити незабаром, і, ймовірно, у східній Україні.

Крім того, Чернишов пояснив, що загальний бюджет, передбачений на реалізацію кожного з цих проєктів, "перебуває у межах 150-180 млн грн", і це гроші, які будуть інвестовані "в реконструкцію, будівництво, обладнання та запуск таких об'єктів", які заплановані на 2022 рік.

Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв зазначив, що діяльність Центру розвитку креативної економіки в Черкаській області буде також спрямована на інновації в оборонно-промисловому комплексі. Цей центр створять на базі та у тих приміщеннях держпідприємства "Фотоприлад", які не використовувалися понад 20 років і будуть передані Черкаській обладміністрації.

Голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко зі свого боку переконаний, що створення центрів креативної економіки допоможе молодим підприємцям залучати іноземні гранти для розвитку їхньої власної справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram