ГоловнаЕкономікаДержава

"Укроборонпром" отримав $20 тис. гранту на кіберзахист та кібербезпеку

Кошти виділить Фонд цивільних досліджень та розвитку США.

"Укроборонпром" отримав $20 тис. гранту на кіберзахист та кібербезпеку
Фото: ukroboronprom.com.ua

Державний концерн "Укроборонпром" отримав грант на розвиток систем кіберзахисту та кібербезпеки від Фонду цивільних досліджень та розвитку США (ФЦДР, CRDF Foundation).

Як повідомляє пресслужба концерну, грантову угоду підписано сьогодні, 6 липня. Сума гранту становить 20 тис. доларів США.

"Це перша перемога Концерну у міжнародному науково-технічному конкурсі, а також перший грант саме на підвищення інноваційної складової безпеки оборонного виробництва", - зазначається в повідомленні.

Підписання угоди відбулося у рамках роботи національного кластера кібербезпеки “Кібербезпека. Складові обороноздатності держави. Потреби, надбання та найкращі практики”, який слугує майданчиком для ефективної спільної реалізації профільних проєктів. Захід організований Радою національної безпеки і оборони України за підтримки ФЦДР та Державного департаменту США.

“Наша команда в Укроборонпромі значно активізувала зусилля з підвищення рівня кібербезпеки критичної інфраструктури та забезпечення дотримання міжнародних стандартів захисту інформації. Це дає змогу Концерну стати надійним партнером для високотехнологічних іноземних виробників озброєння та військової техніки, а також здійснювати в майбутньому міжнародний трансфер технологій”, - зазначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Концерн оцінив поточний стан власної кібербезпеки за І півріччя 2021 року. Повідомляється, що інформаційно-телекомунікаційні системи (ІТС) "Укроборонпрому" зазнали 12 415 кібератак, або 69 атак щодоби. Більшість із них було завчасно заблоковано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram