ГоловнаПолітика

Гончаренко запропонував ввести санкції за імпорт електроенергії з Білорусі та Росії

Нардеп вважає, що треба боротися не тільки з Нікарагуа, а й з Росією.

Гончаренко запропонував ввести санкції за імпорт електроенергії з Білорусі та Росії
Фото: Макс Требухов

Депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко вважає подвійними стандартами введення санкцій проти Нікарагуа через відкриття консульства на території окупованого Криму в той час, коли Україна паралельно купує російську електроенергію.

«Звичайно, ми маємо підтримати санкції проти Нікарагуа, будь-якої іншої країни, яка йде в руслі російської політики, російських наративів. Ми маємо боротися і всьому світу демонструвати, що Крим – це Україна», – наголосив Гончаренко.

«Але мене дивує, що президент Зеленський готовий боротися з Нікарагуа, але чомусь не готовий боротися з Росією. В той час, коли ми ухвалюємо рішення по санкціях проти Нікарагуа, Україна купляє російську електроенергію. З 1 лютого ми відновили імпорт російської електроенергії. Що це?», – зауважив депутат.

Він нагадав, що Європа відмовилася від електроенергії з Білоруської АЕС через постать Олександра Лукашенка. Але Україна відновила ее імпорт.

«Чому ми робимо жебраками українського шахтаря, українського енергетика, українську промисловість для того, щоб платити гроші російському шахтарю, російському енергетику?» – обурився Гончаренко.

Він звернувся до секретаря РНБО з вимогою припиніти імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.

«Негайно введіть санкції щодо цього. Законопроєкт у Верховній Раді. Чому він не розглядається? Чому поруч з санкціями по Нікарагуа немає іншого закону, щоб зупинити вбивство власної енергетики і працю на країну-агресора і узурпатора Лукашенка? Оце зрозуміти не можна», – резюмував Олексій Гончаренко. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram