ГоловнаПолітика

Кабмін сьогодні розглядатиме кандидатуру Гриневецького на посаду глави Одеської ОДА

Остаточне рішення ухвалюватиме президент. 

Кабмін сьогодні розглядатиме кандидатуру Гриневецького на посаду глави Одеської ОДА
Фото: izmail.es

Кабінет Міністрів на сьогоднішньому засіданні розглядатиме кандидатуру екснардепа трьох скликань Сергія Гриневецького в якості нового очільника Одеської обласної державної адміністрації. 

Про це LB.ua повідомили обізнані з ситуацією джерела.

Сергій Гриневецький вже займав цю посаду протягом 1998-2005 років. На цьогорічних виборах мера Одеси підтримав кандидатуру Геннадія Труханова. Передбачалося, що Гриневецький може очолити місцеву обласну раду.

Він балотувався до Одеської ради від партії Труханова "Довіряй ділам" і став одним із 13 обраних депутатів цієї політсили.

Фото: acebook/Наш выбор - Сергей Гриневецкий

Якщо Кабмін рекомендує його кандидатуру, Гриневецький може бути призначений указом президента Володимира Зеленського. 

Геннадій Труханов та Сергій Гриневецький
Фото: Думская
Геннадій Труханов та Сергій Гриневецький

Під час парламентських виборів 1998 року Гриневецький висувався у виборчому окрузі № 143 (Одеська область) і вперше став народним депутатом України III скликання. З травня 1998-го - в складі фракції НДП. У липні 1998-го був обраний членом Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та праці.

З 26 травня 1998 року по 3 лютого 2005-го очолював Одеську облдержадміністрацію, потім з 8 лютого по 22 липня 2005-го обіймав посаду голови Одеської облради.

У липні 2005 року був призначений директором департаменту зовнішньоекономічних зв'язків Торгового дому «Хлібна гавань».

На дострокові вибори Верховної Ради-2007 пішов разом з Блоком Литвина і вдруге отримав мандат народного депутата VI скликання (№ 2 виборчого списку). З листопада 2007-го - в складі фракції «Блок Литвина». У грудні 2007-го обійняв посаду першого заступника голови парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони.

Обраний заступником голови Народної партії Володимира Литвина, очолював Одеську обласну партійну організацію.

У липні 2014 року залишив фракцію Партії регіонів.

Нагадаємо, що 5 листопада Зеленський підписав укази про звільнення голів Одеської, Івано-Франківської та Сумської обласних державних адміністрацій. 

До цього їх звільнення погодив уряд. Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов пояснив, що таке рішення зумовлене моніторингом стану справ у регіонах

"Мінрегіон регулярно моніторить стан справ у кожному регіоні по багатьох напрямках. Щотижня ретельно відпрацьовуємо ці питання з ОДА. У тому числі по реалізації програми президента "Велике будівництво" та проєктів регіонального розвитку. За результатами таких оцінок й інших об’єктивних факторів сьогодні на засіданні уряду було погоджено подання про звільнення голів Одеської, Івано-Франківської та Сумської облдержадміністрацій", – додав він. 

Учора президент призначив тимчасових в.о. голів цих ОДА - ними стали заступники попередніх керівників. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram