ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вимагає поставити в пріоритет закони про захист від бідності

За словами Юлії Тимошенко, згідно з офіційним висновком ООН, в Україні різко збільшився показник бідності - з 27% до 44%.

"Батьківщина" вимагає поставити в пріоритет закони про захист від бідності
Фото: pravda.com.ua

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що пріоритетним законом для Верховної Ради повинен стати пакет законів для захисту людей від бідності. Про це вона заявила на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і комітетів.

Лідер «Батьківщини» зауважила, що згідно з офіційним висновком ООН, в Україні різко збільшився показник бідності – з 27% до 44%. За даними UNICEF, бідність найбільше б’є по дітях – показник зріс до 51%.

«Ми негайно вимагаємо прийняття пакету законів по захисту людей від бідності. Індексації пенсій, осучаснення пенсій, нормальної заробітної плати медикам та освітянам. Мені дуже прикро, що на останній позачерговій сесії була зроблена спроба проголосувати за те, щоб забрати останнє з системи державної допомоги у дітей та малозабезпечених родин. Куди ми йдемо, куди ми котимось такими рішеннями?» – обурилася Юлія Тимошенко.

«Міжнародні організації говорять, що наша країна бідніша, ніж будь-яка країна у світі. І це не COVID винен в цьому, а винен хаос та відсутність політики в державі. Гроші можуть бути зараховані в бюджет, зокрема, від «Нафтогазу», через який, за даними матеріалів ТСК, бюджет недоотримав 72 мільярди гривень. Але потрібно, аби влада була зацікавлена в тому, щоб виплатити гроші людям, а не продовжувати задовольняти корупційні схеми чиновників», – наголосила Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram