ГоловнаПолітика

Порошенко вважає декомунізацію основою для повернення українців до історичної пам'яті

Прийняті закони він назвав правильною стратегічною метою.

Порошенко вважає декомунізацію основою для повернення українців до історичної пам'яті
Фото: eurosolidarity.org

Закони про декомунізацію заклали міцну основу для повернення українців до власної історичної пам‘яті. Про це на сторінці у Facebook написав експрезидент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

“Так званий комуністичний інтернаціоналізм був технологією імперського впливу на Україну. Цьому конче треба було покласти край, особливо в умовах російської агресії. Ось чому п’ять років тому 15 травня 2015 року ми ухвалили закон про декомунізацію. Питання «какая разница» перед нашою командою ніколи не стояло. Ми чітко розуміли українську систему координат і бачили велику мету. Це давало можливість нам ухвалювати правильні стратегічні рішення. Такі як декомунізація. Такі як офіційне державне визнання вояків УПА учасниками національно-визвольних змагань. Це теж сталося 15 травня 2015 року, – важко повірити, що за 23 роки незалежності до нас ніхто не подбав про елементарну справедливість”, – відзначив нардеп.

Також він назвав 2014–19 роки стали вирішальними “у подоланні амнезії та масовому поверненню українців до власної історичної пам’яті”. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram