ГоловнаПолітика

ТСК виведе на чисту воду всіх корупціонерів, - Тимошенко

За рік, за її словами, потрібно провести повний аудит усіх корупційних оборудок у державних корпораціях.

ТСК виведе на чисту воду всіх корупціонерів, - Тимошенко
Фото: ba.org.ua

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що прийняття закону про народовладдя, який Володимир Зеленський анонсував у передвиборній програмі, закону про референдум і аудит у держкорпорації могли б за рік змінити життя в країні на краще. Про це вона заявила в ефірі програми "Право на владу".

"Якби тільки в нас була реальна можливість вирішувати важливі для країни питання через референдум, як обіцяв президент, то в людей запитали б, чи хочуть вони продавати землю, в людей запитали б, чи хочуть вони скасувати закон про заборону приватизації всіх стратегічних об’єктів. Насправді, сьогодні країна була б іншою, бо люди відчували би свою причетність до всіх дій, які робить влада. І це, на мій погляд, одна з найбільших систем провалу, які є", – зазначила Юлія Тимошенко.

Для того, аби побороти схеми, від яких страждає вітчизняний бюджет, переконана Юлія Тимошенко, за рік потрібно було провести повний аудит усіх корупційних оборудок у державних корпораціях: НАК "Нафтогаз", "Укрзалізниця", "Укрпошта", Національний банк, який став просто осередком дерибану державних грошей.

"За рік країна могла б бути без топкорупції, яка сьогодні процвітає. Бо те, що ми зараз вивернули в Тимчасовій слідчій комісії, стало підтвердженням слів ексміністра Ігоря Уманського, що схеми ухиляння сплати податку на додану вартість, податку на прибуток, усіх податків на митниці процвітають. Від п’яти до десяти мільярдів гривень країна щорічно недоотримує. Якщо за рік президент Зеленський не зробив цього аудиту і не притягнув нікого до кримінальної відповідальності, то ми на Тимчасовій слідчій комісії виведемо на чисту воду усіх корупціонерів. І в нас сьогодні є все необхідне для цього", – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідерка "Батьківщини" переконана: здійснюючи правильні кроки та дотримуючись обіцянок, президент сьогодні міг би зробити життя в країні кращим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram