ГоловнаПолітика

Профільний комітет Ради розглянув 15% правок до законопроєкту про банки (оновлено)

На засіданні присутній Денис Малюська.

Профільний комітет Ради розглянув 15% правок до законопроєкту про банки (оновлено)

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики станом на 13:00 розглянув приблизно 1000 правок до так званого антиколомойського законопроєкту про банки. Про це повідомив нардеп фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Засідання комітету почалося близько 13:00, на ньому присутній міністр юстиції Денис Малюська.

"Розгляд іде по абзацах, яких трохи більше ніж 70. Зараз розглянули чотири абзаци, це орієнтовно 1000 правок. Усього 235 правок враховані, в тому числі всі правки від "Голосу" - 10, а також від "ЄС" і "Батьківщини"", - пояснив Железняк.

Комітет з 14:00 продовжує розгляд правок до законопроєкту №2571-д про заборону повернення неплатоспроможних банків колишнім власникам.

Оновлено. Засідання комітету завершилося орієнтовно о 16:30, нардепи розглянули приблизно 2400 поправок з 16 686, тобто 15%. Про це Ярослав Железняк написав у Facebook.

З цікавого – голосування за останній розділ (зміни до Цивільного кодексу) набрали 12 голосів з 13 необхідних. Тому перейдемо до цього питання завтра о 10:00", – уточнив парламентарій.

Нагадаємо, що до "антиколомойського" законопроєкту подали більш ніж 16 тисяч поправок. На позачерговому засіданні 16 квітня Верховна Рада ввела особливу процедуру прийняття законопроєкту №2571-д.

Депутати прописали в регламенті: якщо до законопроєкту (крім проєкту кодексу чи законопроєкту за спецпроцедурою) перед другим читанням подали поправки в кількості, що вп'ятеро перевищує кількість статей проєкту (але не менш ніж 500), його можна розглядати за особливою процедурою.

Її повинні ініціювати третина депутатів (зараз - 150 осіб).

Особлива процедура передбачає, що кожна фракція може вибрати не більш ніж п'ять пріоритетних правок, на яких вона наполягає, а кожен позафракційний депутат - по одній.

Їх можна буде ставити на підтвердження під час розгляду у Верховній Раді. Решта вважатимуться відхиленими, якщо їх не підтримав профільний комітет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram