ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" закликає прийняти законопроєкт про додатковий захист медиків

У фракції розраховують на розгляд вже в п'ятницю.

"Європейська Солідарність" закликає прийняти законопроєкт про додатковий захист медиків
Ирина Геращенко
Фото: eurosolidarity.org

Депутати з «Європейської Солідарності» зареєстрували законопроєкт, спрямований на додатковий захист медичних працівників. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомила співголова фракції Ірина Геращенко. Вона також наголосила, що «Європейська Солідарність» наполягає на розгляді цього законопроєкту в п’ятницю на позачерговому засіданні Верховної Ради.

«Наша фракція сьогодні зареєструвала законопроєкт про додатковий захист лікарів. Ми наполягаємо, щоби цей закон було прийнято на позачерговій сесії в п‘ятницю і збираємо підписи під цією ініціативою», – пише Геращенко.

«Для «Європейської Солідарності» захист медиків зараз є пріоритетом номер один. По-перше, Фонд Порошенка, наша команда вже передали лікарням тисячі необхідних захисних костюмів (до речі, дуже приємно було отримати зворотний зв'язок від медиків, які задоволені якістю цих костюмів). Також знаю, що велику благодійну допомогу лікарням в усіх регіонах зараз передає корпорація «Рошен», – нагадала Геращенко.

«По-друге, ми наполягли, щоб у зміни до бюджету було закладено норму про страхування лікарів», – зазначила співголова «Європейської Солідарності».

За офіційними даними МОЗ України, 1245 медичних працівників захворіли на COVID19. Це фактично кожен п’ятий випадок захворювання в нашій державі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram