ГоловнаПолітика

Кабмін вирішив створити міністерство окупованих територій, його може очолити Резніков

Колишній соратник Кличка зараз представляє Україну в одній з підгруп ТКГ.

Кабмін вирішив створити міністерство окупованих територій, його може очолити Резніков
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів вирішив створити окреме міністерство з питань окупованих територій. Зараз воно об'єднане з Міністерством ветеранів.

Про це йдеться на сайті президента України.

"Це дасть нам можливість набагато ефективніше працювати над питаннями реінтеграції Донбасу та питаннями роботи з людьми, які залишилися на окупованих територіях або переїхали на підконтрольну територію і є тимчасово переміщеними особами", - сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук на нараді з президентом Володимиром Зеленським.

За даними джерел НВ і Української правди, нове міністерство очолить Олексій Резніков, представник України в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи.

Резніков - колишній соратник Віталія Кличка. Був секретарем Київради в 2014-2015 роках і заступником голови КМДА в 2016-2018 роках.

У травні 2019 року його призначили членом наглядової ради "Ощадбанку", але його кандидатуру відкинув Національний банк після скандалу через продовження контракту з головою "Ощадбанку" Андрієм Пишним.

До приходу в політику Резніков був відомим і авторитетним адвокатом.

Нагадаємо, що в Кабінеті Міністрів Володимира Гройсмана існувало Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. У вересні 2019 року його об'єднали з Міністерством ветеранів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram