ГоловнаПолітика

В уряді Британії попросили пробачення за розміщення тризуба в посібнику про боротьбу з екстремізмом

Посібник видано британською поліцією для викладачів і медперсоналу.

В уряді Британії попросили пробачення за розміщення тризуба в посібнику про боротьбу з екстремізмом
Фото: Comments.UA

В уряді Великобританії попросили вибачення за те, що в посібнику британської поліції український тризуб розміщено поруч із терористичними символами.

Про це йдеться в заяві представника британського уряду, оприлюдненій у фейсбуці посольства Великої Британії в Україні.

"Ми усвідомлюємо і шкодуємо у зв'язку з образою, заподіяною появою українського тризуба в "наочному посібнику" британської поліції. Як уже заявляли в поліції, в цьому документі чітко зазначено, що багато символів, наведених у ньому, не є потрібними у боротьбі з тероризмом", - йдеться в заяві.

Зазначається, що британська влада глибоко поважає офіційні символи української державності, зокрема державні Прапор, Герб та Гімн України.

"Ми визнаємо, що тризуб як головний елемент Державного Герба України має конституційне, історичне і культурне значення для народу України", - наголошують у британському уряді.

Великобританія залишається на позиціях повної підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. "Ми сподіваємося на поглиблення наших двосторонніх відносин у майбутньому", - йдеться в документі.

Раніше українське МЗС закликало Великобританію видалити тризуб з "Посібника з протидії екстремізму", виданого британською поліцією для викладачів і медперсоналу.

Також посольство України в Британії зажадало видалити тризуб з посібника з боротьби з екстремізмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram