ГоловнаПолітика

Порошенко готовий свідчити 24 січня відразу у трьох справах, - адвокат

Експрезидент прийшов за повісткою на допит сам.

Порошенко готовий свідчити 24 січня відразу у трьох справах, - адвокат
Фото: eurosolidarity.org

Експрезидент Петр Порошенко скасував закордонний візит і сьогодні самостійно прийшов у Держбюро розслідувань, щоб змусити слідчих вручити йому повістку на допит у ролі свідка у справі "Мінських угод" (на 24 січня), у справі моряків (31 січня) і стосовно судової реформи (11 лютого). Про це заявив адвокат Порошенка Ігор Головань у фейсбуці.

Водночас він уточнив, що досі жодних повісток Петро Порошенко не отримував.

"На 31 січня і 11 лютого у Петра Порошенка заплановані закордонні відрядження, про що він повідомив ДБР. Тому Петро Порошенко має намір відвідати ДБП 24 січня і дати свідчення не тільки у справі про Мінські угоди, а й у всіх інших провадженнях, сфабрикованих за вказівкою Офісу президента", - зазначив Головань.

Повістки, за його словами, вручав начальник третього слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань ДБР Корецький, який фігурує на записах прослуховування вже ексголови ДБР Романа Труби.

"У ДБР дуже прискіпливо ставляться до порядку вручення повісток, коли це стосується слідчих цієї організації.

Я недавно писав про свої спроби вручити слідчим ДБР повістки до суду, а також про те, як слідчі ДБР ухилялися від отримання повісток і від явки до суду для допиту.

Як виявилося, слідчі ДБР Сергєєва, Роженко, Гульченко і Осетрова не з'явилися до суду тому, що їм перешкоджає вже згаданий ймовірний учасник діалогів "Трубу прорвало", начальник третього відділу Першого управління організації досудових розслідувань ДБР Корецький. Корецький не посоромився скерувати до суду листа зі своїм підписом, суть якого зводиться до спроб виключити допит слідчих як свідків.

Корецькому, бачте, не сподобалося, що суд доручив мені вручити повістки. Хоча така можливість в цивільному процесі прямо передбачена законом. Згідно з частиною 6 статті 128 Цивільного процесуального кодексу України, стороні або її представнику за їхньою згодою можуть бути видані судові повістки для вручення відповідним учасникам судового процесу", - зазначив адвокат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram