ГоловнаПолітика

Венедіктова повідомила про призначення заступників директора ДБР, але не назвала їх

Вона назвала маніпуляцією інформацію про те, що справами Майдану буде займатися адвокат Януковича Бабіков.

Венедіктова повідомила про призначення заступників директора ДБР, але не назвала їх
Ирина Венедиктова
Фото: Макс Левин

В.о. директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова підписала накази про призначення своїх заступників.

Про це вона заявила у відеозверненні, опублікованому на сайті ДБР.

"Тільки-но ми почали чітко виконувати вимоги закону, формувати підрозділ про розслідування справ Майдану з неупередженими слідчими, кожному з яких я подивилася в очі, активізували розслідування важливих справ, почалася хвиля бруду. Спочатку стосовно самих слідчих у справі Майдану, потім щодо призначеного керівника підрозділу, зараз така ж ситуація відбувається і з заступниками директора. Кожен хоче поставити свого і ставки зросли. Повідомляю: комісія з відбору заступників завершила свою роботу, кандидати пройшли спецперевірку, накази на призначення заступників підписано", - сказала Венедіктова.

Вона назвала маніпуляцією інформацію про те, що справами Майдану буде займатися адвокат Януковича Олександр Бабіков, який брав участь у конкурсі.

"Я неодноразово підкреслювала і повторю ще раз, щоб суспільство було впевнене в неупередженості:  підрозділ у справах Майдану підпорядковується винятково директору ДБР, обов'язки якого сьогодні виконую я. Вжито всіх передбачених законом заходів, щоб не допустити конфлікту інтересів", - зазначила Венедіктова.

Нагадаємо, раніше в підрозділ ДБР у справах Майдану перейшли 32 співробітники Генпрокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram