ГоловнаПолітика

Україна і Албанія мають намір домовитися про зону вільної торгівлі

Албанська сторона погодилася на відкриття українського посольства.

Україна і Албанія мають намір домовитися про зону вільної торгівлі
Фото: kmu.gov.ua

Україна й Албанія мають намір домовитися про створення зони вільної торгівлі. Про це сказано в повідомленні пресслужби Кабінету Міністрів.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук зустрівся з чинним головою Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ), прем'єр-міністром, міністром європейських і закордонних справ Албанії Еді Рамою, сторони обговорили роботу в Україні моніторингової місії ОБСЄ, а також двосторонні відносини України і Албанії.

Прем'єр-міністри обговорили питання укладення угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Албанією, Рама висловив готовність держави укласти відповідний документ.

Цей документ передбачатиме скасування митних зборів, податків, а також кількісних обмежень у взаємній торгівлі відповідно до міжнародного договору.

За словами Гончарука, метою України є посилення двостороннього співробітництва України і Албанії.

Гончарук також привітав згоду албанської сторони на відкриття українського посольства в Албанії і висловив надію, що це відбудеться в найближчі місяці.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко обговорив з чинним головою ОБСЄ Еді Рамою посилення обстрілів позицій ЗСУ на Донбасі.

Міністр також додав, що зараз передусім необхідно посилити Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ, її мандат, зокрема спостереження 24 години на добу, збільшити технічні можливості, щоб фіксувати факти порушення режиму припинення вогню і вимагати його дотримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram