ГоловнаПолітика

Пристайко обговорював з головою ОБСЄ посилення обстрілів на Донбасі

На Донбасі в першу чергу необхідно посилити Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

Пристайко обговорював з головою ОБСЄ посилення обстрілів на Донбасі
Вадим Пристайко
Фото: Скриншот видео

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко обговорив з чинним головою ОБСЄ Еді Рамою посилення обстрілів позицій Збройних сил України на Донбасі. Про це пише "Укрінформ".

"Ми, безумовно, стурбовані обстрілами. Ми обговорювали це з новим чинним головою ОБСЄ і що це означає взагалі - чи означає це спробу зриву (Мінського) процесу, або це збіг фактів, що призвело до зростання обстрілів", - сказав Пристайко на брифінгу.

Міністр також додав, що зараз насамперед необхідно посилити Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ щодо її мандата, зокрема спостереження 24 години на добу, а також збільшити технічні можливості, щоб фіксувати факти порушення режиму припинення вогню і вимагати його дотримання.

Пристайко висловив надію, що це може сприяти завершенню конфлікту на Донбасі, на що всі розраховують.

"Я думаю, що буде реакція на такі обстріли з української сторони - ми зможемо тоді спробувати терміново зв'язатися з нашими партнерами по нормандському формату, тому що ми дійсно, так само, як і ви, бачимо, що домовленості не спрацьовують", - додав він.

Нагадаємо, колишній представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік визнав, що Росія - сторона конфлікту на Донбасу. Він також додав, що Росія не виконує своєї частини зобов'язань за Мінськими угодами, навіть якщо розглядати її як посередника в ТКГ, як вважають у Кремлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram