ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні ООС українські позиції обстріляли із забороненої зброї, убито військового

19 січня режим тиші порушували 11 разів.

У зоні ООС українські позиції обстріляли із забороненої зброї, убито військового
Фото: voladm.gov.ua

За добу 19 січня в зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі противник 11 разів відкривав вогонь, убито українського військового.

Обстріл вели із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів 120 мм, а також станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони.

"Один обстріл по наших позиціях відкривали неподалік н.п. Піски. Противник застосував станковий протитанковий гранатомет - два постріли, великокаліберні кулемети й іншу стрілецьку зброю", - повідомили в Міноборони.

Окрім того, сім разів відкривали вогонь біля н.п. Оріхове - з артилерійських систем калібру 122 мм (9 снарядів), з 120 мм мінометів (33 міни) і зі станкових протитанкових гранатометів (9 пострілів).

Неподалік Новоолександрівки обстріл вівся з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, поряд з Новотошківським - з мінометів калібру 120 мм (8 мін).

З початку доби 20 січня російські окупаційні війська стріляли з гранатометів різних систем, кулеметів і стрілецької зброї по захисниках Травневого і Луганського. Втрат з української сторони немає.

Нагадаємо, 18 січня в зоні ООС убили українського військового, ще 10 поранили. За добу вогонь відкривали 6 разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram