ГоловнаПолітика

Підозрюваного у створенні злочинної організації в Херсоні везуть до Києва, - Рябошапка

Проведено 35 обшуків та повідомлено про підозру 9 особам.

Підозрюваного у створенні злочинної організації в Херсоні везуть до Києва, - Рябошапка
Фото: Макс Левин

Підозрюваного у створенні злочинної організації, якого затримали у Херсоні 20 січня, перевозять до Києва.

Про це повідомив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

У відеозверненні, оприлюдненому офісом генпрокурора, Рябошапка прокоментував проведену в Херсонській області спецоперацію.

"Йдеться, зокрема, про створення та участь у діяльності злочинної організації, яка займалася залякуванням, побиттями та знищенням майна наших громадян. Особу, підозрювану у створенні цієї організації, затримано, їй повідомлено про підозру, на цю мить її доставляють в один із судів міста Києва для обрання запобіжного заходу", - заявив генпрокурор.

Він також додав, що за місцем відбування покарання повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину особі, яка вважається керівником групи осіб, що напали на Катерину Гандзюк.

"Варто зазначити, що більшу частину процесуальних дій проводили з метою розкриття злочину, пов'язаного з нападом на Катерину Гандзюк. Зокрема, слідство цікавлять докази, які б допомогли з'ясувати механізм планування і вчинення цього злочину", - наголосив генпрокурор.

Рябошапка зазначив, що під час відпрацювання херсонського регіону з метою протидії організованій злочинності було розкрито два розбійних напади і також затримано людину, яка перебувала в розшуку у зв'язку з вчиненням ще одного злочину.

Всього було проведено 35 обшуків та повідомлено про підозру 9 особам. Під час цих процесуальних дій вилучено велику суму готівки та зброю.

З метою забезпечення посиленої охорони громадського порядку були залучені особливі сили Національної поліції, а також СБУ.

Раніше СБУ підтвердила проведення обшуків у голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, колишнього голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука.

Нагадаємо, сьогодні, 20 січня, СБУ і прокуратура почали обшуки у справі про напад на Гандзюк. Повідомлялося, що правоохоронці провели близько 30 обшуків. Також був затриманий один з обвинувачених у справі - колишній помічник ексдепутата Верховної Ради Миколи Паламарчука ("Блок Петра Порошенка") Ігор Павловський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram