ГоловнаПолітика

Брати Дубневичі переписали ТЕЦ у Новому Роздолі та Новояворівську на синів

Кінцевими бенефіціарами замість Богдана та Ярослава стали Юрій та Павло Дубневичі.

Брати Дубневичі переписали ТЕЦ у Новому Роздолі та Новояворівську на синів
Братья Богдан и Ярослав Дубневичи
Фото: zik.ua

Брати Богдан і Ярослав Дубневичі переписали ТОВ "Енергія-Новий Розділ", яке є власником теплоелектроцентралі в місті Новий Розділ Львівської області, на своїх синів. Наприкінці грудня 2019 року аналогічні зміни відбулися з ТОВ "Енергія-Новояворівськ".

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, зміни до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесли 16 січня 2020 року. Засновниками ТОВ "Енергія-Новий Розділ" є дві компанії - ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" (90,05% частка у статутному капіталі) та міське державне комунальне підприємство "Розділтеплокомуненерго".

Раніше власниками "Львівського" та кінцевими бенефіціарами "Енергії-Новий Розділ " були народний депутат восьмого скликання Богдан Дубневич та його рідний брат, народний депутат дев'ятого скликання Ярослав Дубневич. Зараз фактичними власниками ТОВ стали син Богдана Дубневича - Павло та Ярослава Дубневича - Юрій.

Крім того, наприкінці грудня 2019 року аналогічні зміни відбулися з ТОВ "Енергія-Новояворівськ". Це товариство з обмеженою відповідальністю володіє ТЕЦ у Новояворівську і також фігурує у справі про розкрадання газу. Замість братів Дубневичів кінцевими власниками юрособи стали їхні сини.

31 жовтня 2019 року Верховна Рада зняла з Ярослава Дубневича недоторканність і дозволила арешт нардепа. Того самого дня Дубневичу вручили підозру. Депутату інкримінують завдання збитків "Укрзалізниці" у розмірі 93,277 млн грн (ч. 5 ст. 191 КК). Згодом він заплатив призначену судом заставу 90 млн грн і вийшов на волю.

Після оголошення підозри народний депутат Ярослав Дубневич почав переписувати підконтрольні йому компанії і майно на своїх родичів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram