ГоловнаПолітика

Джуліані прибув до Києва для зустрічей з Куликом і Шокіним, - NYT

Поїздка організована для зйомок документального серіалу проти імпічменту Трампа.

Джуліані прибув до Києва для зустрічей з Куликом і Шокіним, - NYT
Руді Джуліані
Фото: Doug Mills/The New York Times

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані на цьому тижні прибув до Європи, щоб поговорити з колишніми українськими прокурорами для документального серіалу, призначеного для викриття справи про імпічмент.

Про це пише New York Times.

За даними видання, у вівторок Джуліані зустрівся в Будапешті з колишнім українським прокурором Юрієм Луценком, який став ключовою фігурою в розслідуванні імпічменту. Потім він відправився до Києва, щоб зустрітися з іншими колишніми українськими прокурорами, причетними до справи Байденів, включаючи Віктора Шокіна і Костянтина Кулика.

"Г-н Джуліані використовує поїздку, про яку раніше не повідомлялося, щоб допомогти підготувати більше епізодів документального серіалу проти імпічменту. Його останні кроки щодо просування теорій, висунутих прокурорами, є сміливі зусилля, спрямовані на те, щоб дати прихильникам президента нові матеріали, щоб підірвати процедуру імпічменту в Палаті представників і, можливо, судовий процес в Сенаті", - йдеться в публікації.

Європейська поїздка за участю Джуліані була організована для зйомок багатосерійного телесеріалу, який створюється і транслюється по консервативному кабельному каналу One America News.

Серіал, перші дві серії якого вже вийшли в ефір, рекламується як альтернатива республіканців слуханням з імпічменту. Деякі з українців, опитаних Джуліані, були приведені до присяги перед камерою, щоб "дати свідчення під присягою". Таким чином канал стверджує, що "спростовує обман імпічменту".

Нагадаємо, напередодні демократи оприлюднили доповідь про імпічмент Трампа. Документ поклав початок наступного етапу імпічменту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram