ГоловнаПолітика

Кабмін відсторонив керівництво АРМА через зрив опалювального сезону у Львівській області

Посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Кабмін відсторонив керівництво АРМА через зрив опалювального сезону у Львівській області
АРМА
Фото: arma.gov.ua

Кабінет Міністрів України відсторонив від виконання обов'язків керівництво Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) через затримку опалювального сезону в Новому Роздолі та Новояворівську Львівської області.

Про це 21 листопада на своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він не уточнив, кого саме відсторонено. Головою АРМА є Антон Янчук, який з 2014 року працював на різних посадах у Міністерстві юстиції України.

"Уряд притягнув до дисциплінарної відповідальності керівництво АРМА за зрив опалювального сезону в регіоні і відсторонив його від виконання обов'язків", - написав Гончарук.

Нагадаємо, теплоелектроцентралі в Новояворівську та Новому Роздолі належать братам Богдану та Ярославу Дубневичам. У 2018 році їх арештували в рамках кримінальної справи про розтрату газу і віддали в тимчасове управління АРМА.

На конкурсній основі агентством було обрано управителя - компанію "Гарант Енерго М". З жовтня 2018-го по листопад 2019 року управитель накопичив борги за газ у розмірі майже 700 млн гривень і не зміг запустити опалювальний сезон. Підприємство не виконало доручення ОДА, через що міста виявилися не готовими до подачі тепла: в трубах не було води, гідравлічні випробування влітку не проводили, працівники ТЕЦ не отримували зарплати вже майже півроку.

8 листопада Львівська обласна державна адміністрація оголосила надзвичайну техногенну ситуацію через зрив опалювального сезону в Новому Роздолі та Новояворівську.

Розрив договорів з "Гарант Енерго М" стався лише 13 листопада, управителем ТЕЦ стало "Нафтогаз Тепло", що входить до складу "Нафтогаз Україна"

Цього ж дня Новий Розділ і Новояворівськ відвідав Олексій Гончарук, пообіцявши виплатити заборгованість із зарплати працівникам Новояворівської ТЕЦ. Опалення обіцяли ввімкнути до 18 листопада

Однак нагрівання систем у Новояворівську почали вранці 21 листопада. Упродовж дня мешканці 30-тисячного міста отримають тепло. Опалювальний сезон у другому проблемному місті - 29-тисячному Новому Роздолі - почнеться 22 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram