ГоловнаПолітика

Арахамія підтримав виключення з фракції "СН" нардепа Іванісова, який мав судимість за зґвалтування неповнолітньої

Призупинити його членство в партії потрібно на час з'ясування всіх обставин.

Арахамія підтримав виключення з фракції "СН" нардепа Іванісова, який мав судимість за зґвалтування неповнолітньої
Давид Арахамия
Фото: Макс Левин

Глава фракції "Слуга народу" у ВР Давид Арахамія вважає, що необхідно призупинити членство у фракції депутата Романа Іванісова, який раніше був судимий за зґвалтування неповнолітньої. Про це Арахамія написав у себе на фейсбуці. 

"Як лідер фракції вважаю, що йому потрібно призупинити членство в партії "Слуга народу" і фракції на час проведення всебічної перевірки та з'ясування всіх обставин цього інциденту", - написав він.

Арахамія також заявив, що в разі спростування інформації про наявність в Іванісова судимості членство депутата у фракції буде відновлено.

Також він анонсував брифінг з цього питання 21 листопада о 12:00.

Нагадаємо, 19 листопада повідомлялося, що правоохоронці підтвердили наявність судимості Іванова за зґвалтування. Сьогодні цю інформацію на брифінгу підтвердив і генпрокурор Руслан Рябошапка. 

"Перевірка була здійснена не нами, а відповідними органами. І там ті факти, про які ви говорили, підтвердилися. Судимість погашена, і тому вважається, що людина не є судимою на цей момент", - заявив Рябошапка.

Сам нардеп наявність судимості заперечує. На 18 листопада у своєму фейсбуці він опублікував довідку з МВС, в якій йдеться, що він станом на червень 2019 року не притягувався до кримінальної відповідальності, не перебуває в розшуку і не має не знятої і не погашеної судом судимості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram