ГоловнаПолітика

Військова прокуратура передала в суд справу про "приватний кордон" на Закарпатті

52 га земель уздовж кордону повернулися в держвласність.

Військова прокуратура передала в суд справу про "приватний кордон" на Закарпатті
Фото: korzonews.info

Головна військова прокуратура 19 листопада передала в суд обвинувальний акт у справі про "приватний кордон" у Закарпатській області.

Про це повідомила пресслужба Генеральної прокуратури.

Судити будуть колишнього керівника районного управління Держземагентства у Закарпатській області.

За версією слідства, чиновник погодив документи із землеустрою для відчуження земельних ділянок, що належать до земель оборони, площею 52 га в межах прикордонної смуги на ділянці українсько-угорського кордону. Їх вартість оцінили в 35 млн грн.

Ці дії кваліфікували за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу - службова недбалість.

Під час досудового розслідування землі повернули у власність держави.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про існування "приватного кордону" з Угорщиною. Землю поряд з кордоном виділили місцевими жителям, а потім ділянки були акумульовані в одні руки.

Через місяць Держприкордонслужба і військова прокуратура провели спецоперацію, в рамках якої було затримано "власника" ділянок на ім'я Аттіла Горват і колишню начальницю Берегівського відділу Держземагентства Еріку Шинкевич.

Голова Закарпатської обладміністрації Геннадій Москаль тоді назвав справу "пшиком". Він говорив, що Горват - "сільський вуйко", з якого роблять Аль Капоне, а Шинкевич відразу після затримання відпустили під домашній арешт, тому що дозвільну документацію на "приватизацію кордону" підписував колишній в.о. начальника облуправління Держгеокадастру Токар, який утік за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram