ГоловнаПолітика

Загороднюк вважає необ'єктивним рішення суду щодо Марченка в справі про бронежилети

За Марченка поручилися депутати, герої України, він не переховувався від слідства і приходив на всі допити.

Загороднюк вважає необ'єктивним рішення суду щодо Марченка в справі про бронежилети
Фото: Минобороны Украины

Фото: Макс Левін

Рішення суду про арешт офіцера Збройних сил України Дмитра Марченка є необ'єктивним.

Про це міністр оборони Андрій Загороднюк заявив в ефірі "Армія FM".

"Дуже важко погодитися з таким рішенням. Звичайно, ми всі чекаємо на рішення справи по суті. Але наскільки ми знаємо, наскільки ми спілкувалися з нашими юристами, під варту беруть тоді, коли є ризик, що людина буде або продовжувати протиправну діяльність, або завдасть шкоди суспільству під час розслідування. Усе, що ми знаємо про Дмитра - це те, що він не здатен ні на те, ні на інше... Об'єктивно кажучи, нам здається, що це необ'єктивне рішення", - сказав міністр.

За його словами, за Марченка поручилися депутати, герої України, він не переховувався від слідства і приходив на всі допити.

У той самий час він сказав, що правопорушення в Збройних силах дійсно відбуваються, існує корупція, з якою ведеться боротьба.

"Але в той самий час ми, як цивілізована країна, повинні поважати право людини на те, що він є невинним до тих пір, доки провину не буде встановлено. Це перше. А по-друге, запобіжні заходи повинні бути адекватними ситуації. У цьому випадку ми дійсно трохи (або не трохи) здивовані цим рішенням і сподіваємося, що його (Марченка, - ред.) адвокати подадуть належну апеляцію", - резюмував Загороднюк.

Як повідомляли, Печерський райсуд Києва в понеділок заарештував на 60 днів із правом внесення застави 76 млн гривень начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка. Його підозрюють у кримінальному провадженні за фактом закупівлі неякісного майна за завищеною ціною для Збройних сил України.

Нагадаємо, 26 червня ДБР провело масові обшуки у справі про закупівлі Міноборони. Директор ДБР Труба розповів, що обшуки в чиновників проводили в рамках справи про закупівлю за завищеними цінами речей для ЗСУ. За його словами, попередня сума збитку, завданого міністерству в результаті завищення цін, становить близько 100 млн гривень.

17 липня Труба заявив, що в рамках розслідування факту закупівлі неякісних бронежилетів для Міноборони підозри нікому не висували, а всі бронежилети, які не відповідають вимогам, вилучило слідство. За його словами, під час закупівлі цієї партії бронежилетів не була проведена повна перевірка.

5 листопада слідчі оголосили підозру п'ятьом посадовцям Міністерства оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram