ГоловнаПолітика

Зеленський відмовився публікувати українську стенограму розмови з Трампом

"Є нюанси і речі, які, як мені здається, було б некоректно публікувати".

Зеленський відмовився публікувати українську стенограму розмови з Трампом
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що не збирається публікувати українську стенограму розмови з президентом США Дональдом Трампом.

"Є певні нюанси і речі, які, як мені здається, було б некоректно публікувати", - сказав Зеленський журналістам під час відвідування навчань у Національній гвардії в селі Старе Київської області, пише Reuters. Він додав, що до того, як став президентом, не був дипломатом, але в нього було багато подібних розмов.

Минулого тижня Білий дім оприлюднив розшифровку цієї розмови, але вона була не дослівною, а складеною на основі записів тих співробітників спецслужб і членів Ради Нацбезпеки США, які були присутні під час розмови. Дослівна стенограма, за даними інформатора з ЦРУ, міститься на добре захищених серверах з надсекретними документами.

На запитання, чи буде Україна розслідувати дії Джо Байдена і його сина Хантера, як просив Трамп, Зеленський відповів, що "нам не можна нічого наказувати, ми незалежна країна". При цьому він додав, що правоохоронні органи повинні розслідувати будь-яку справу в разі порушення закону.

Нагадаємо, що телефонна розмова Зеленського з Трампом сталася 25 липня 2019 року. Через три місяці вона стала підставою для початку процедури імпічменту американського президента. Трампа підозрюють у тому, що він попросив Зеленського розслідувати діяльність Хантера Байдена, сина одного з ймовірних суперників на виборах у 2020 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram