ГоловнаПолітика

Гончарук розпорядився провести перевірку "виконавської дисципліни" КМДА

Перевірка має відбутися з 25 вересня по 8 жовтня.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук розпорядився провести перевірку стану виконавської дисципліни в Київській міській держадміністрації і окремих райадміністраціях Києва. Відповідний документ є в розпорядженні LB.ua.

"З метою проведення перевірки стану виконавської дисципліни в Київській міськдержадміністрації та окремих райдержадміністраціях Києва, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2010 року №844 та резолюції прем'єр-міністра України від 13 вересня 2019 №31269/2 /1-19..."- йдеться в документі перед роздачею доручень, пов'язаних з перевіркою.

Перевірка повинна відбутися в період з 25 вересня по 8 жовтня 2019 року.

До її виконання будуть залучені міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет, держсекретар Кабінету Міністрів Володимир Бондаренко, генпрокурор Руслан Рябошапка, глава СБУ Ігор Баканов і низка інших осіб.

Гончарук посилається на постанову Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2010 р., де вказано таке: "Перевірка стану виконавської дисципліни в органах виконавчої влади проводиться з метою забезпечення високої ефективності та дотримання строків виконання завдань, визначених актами законодавства та дорученнями, а також надання необхідної допомоги керівникам органів виконавчої влади та підготовки рекомендацій щодо поліпшення стану виконавської дисципліни".

Робоча група, яка буде проводити перевірку, може:

- вимагати припинення дій, що перешкоджають проведенню перевірки;

- ознайомлюватися з необхідними документами, у разі необхідності знімати з них копії і додавати їх до матеріалів перевірки;

- отримувати від посадових осіб та працівників органу виконавчої влади, в якому проводиться перевірка, усні та письмові пояснення.

Нагадаємо, 16 вересня на сайті Ради з'явився проєкт закону про внесення змін до закону "Про столицю України - місто-герой Київ", який передбачає проведення виборів мера Києва в грудні 2019 року. Також він розділяє посаду мера і голови КМДА і повертає районні ради. Ініціаторами документа є 39 нардепів на чолі з головою комітету з питань місцевого самоврядування Андрієм Клочком. Серед них 36 - з фракції "Слуга народу".

4 вересня Кабмін підтримав звільнення Кличка з посади голови КМДА. Раніше уряд Володимира Гройсмана відмовлявся розглядати це питання.

Сам Кличко вважає, що наступні вибори в столиці можуть стати безглуздими, якщо ці дві посади розділять. Незважаючи на таку позицію, він планує брати в них участь і впевнений в перемозі. Водночас Кличко назвав дострокові вибори в Києві "великою помилкою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram