ГоловнаПолітика

СБУ розслідує ймовірну підготовку диверсії та держзраду на підприємстві "Мотор Січ"

Деталі не повідомляються.

СБУ розслідує ймовірну підготовку диверсії та держзраду на підприємстві "Мотор Січ"

Служба безпеки України здійснює досудове розслідування у справі про ймовірну підготовку диверсії і державної зради на підприємстві "Мотор Січ".

Про це пресслужба відомства повідомила на запит "Радіо Свобода".

"Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених частинами 1 статті 14, статті 113 і частини 1 статті 111 Кримінального кодексу України, а саме за фактом готування до вчинення диверсії - дій, спрямованих на руйнування акціонерного товариства "Мотор Січ" як об'єкта, що має важливе народногосподарське та оборонне значення, а також надання представниками АТ "Мотор Січ" допомоги Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України шляхом постачання продукції військового призначення та подвійного використання", - йдеться в документі.

Інших деталей СБУ не повідомляє, посилаючись на норми Кримінально-процесуального кодексу про неприпустимість розголошення даних оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування.

Нагадаємо, на початку липня журналісти Bihus.info встановили, що "Мотор Січ" постачає запчастини військовим РФ через боснійського посередника, працює в Криму і на окупованому Донбасі.

Після цього розслідування за компанію взялася Служба безпеки України. Повідомлялося, що співробітники СБУ припинили протиправну діяльність групи компаній "Мотор Січ", яка протягом двох років фінансувала діяльність терористичної організації "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram