ГоловнаЕкономікаДержава

СБУ почала огляд об'єктів "Арселор Міттал Кривий Ріг"

Слідчі дії проводилися в рамках розслідування кримінальної справи за статтею "екоцид".

СБУ почала огляд об'єктів "Арселор Міттал Кривий Ріг"
Фото: ukraine.arcelormittal.com

Служба безпеки України почала огляд об'єкта коксохімічного виробництва гірничо-металургійний комбінат "Арселор Міттал Кривий Ріг".

Про це повідомляється на сайті комбінату.

"Сьогодні СБУ знову прийшла на наше підприємство. Цього разу для огляду об'єктів коксохімічного виробництва. На підприємство допущено 11 представників СБУ в супроводі фахівців головного управління екологічної інспекції та Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області та Дніпропетровського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України", - йдеться в повідомленні від 3 вересня.

Зазначається, що співробітники СБУ відмовилися допускати до участі в огляді спеціалістів підприємства.

Разом з екологами представники СБУ провели огляд вуглепідготовчого і коксового цехів, а також цехів уловлювання та сіркоочистки коксохімічного виробництва. "Огляд проводиться на підставі постанови Бабушкінського районного суду Дніпра від 13 серпня в рамках розслідування кримінальної справи за статтею 441 КК України ("Екоцид")", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 липня СБУ прийшла з обшуком на "АрселорМіттал Кривий Ріг".

12 липня президент Володимир Зеленський під час відвідування Кривого Рогу звинуватив меткомбінат "АрселорМіттал Кривий Ріг" у поганій екології міста. Через кілька днів після цього стало відомо про порушення справи щодо підприємства за статтею "екоцид".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram