ГоловнаЕкономікаБізнес

"Спецтехноекспорт" відзвітував про рекордні темпи підписання нових контрактів

Загальний обсяг експорту озброєнь України в останні роки оцінюють у $600-700 млн.

"Спецтехноекспорт" відзвітував про рекордні темпи підписання нових контрактів
Фото: spetstechnoexport.com

"Спецтехноекспорт" за сім місяців 2019 року уклав нових контрактів на $337 млн.

Про це в інтерв'ю Defense Express сказав директор "Спецтехноекспорту" Владислав Бельбас.

"Щодо підписання нових контрактів, то ми вже перевищили минулорічні показники. Станом на сьогодні ми вже підписали нових контрактів загальною вартістю $337 млн. Це новий рекордний показник компанії за останні 10 років. Тепер головне, щоб усередині країни менше палиць у колеса ставили в процесі їх реалізації", - цитує Бельбаса пресслужба компанії.

Торік "Спецтехноекспорт" також показав високу динаміку укладення нових оборонних контрактів з іноземними партнерами. Як зазначено у Звіті про роботу підприємства 2018, торік компанія підписала нових контрактів на $282,5 млн, хоча ще 2017-го цей показник становив лише $114,4 млн.

Загальний обсяг експорту озброєнь України в останні роки оцінюють у $600-700 млн. У довоєнний період Україна в середньому щорічно заробляла $1 млрд на продажу озброєнь.

Серед основних країн-партнерів "Спецтехноекспорту" за обсягами співробітництва Бельбас назвав Індію, де компанія одночасно відпрацьовує понад 90 оборонних проєктів, і Туреччину, де триває робота в тому числі над створенням спільних зразків озброєнь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram