ГоловнаПолітика

Верховна Рада 9 скликання відкрила другу сесію

Верховна Рада 9 скликання сьогодні, 3 вересня, відкрила другу сесію. Про це із залу пленарних засідань повідомляє кореспондент LB.ua.

Фото: Анна Стешенко

На засіданні зареєструвалися 393 народних депутати. Також на засіданні присутні президент Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Олексій Гончарук і члени уряду.

Після виконання державного гімну спікер Дмитро Разумков запросив для прийняття присяги народного депутата п'ятьох народних обранців, зареєстрованих замість членів парламенту, призначених в уряд.

Фото: Анна Стешенко

Як зазначив у коментарі LB.ua член профільного Комітету ВР, юрист і депутат фракції «Батьківщина» Сергій Власенко, порушень норм Конституції в порядку відкриття нової сесії немає.

"Те засідання і позачергова сесія, які була в ніч з 29 на 30 вересня, закрито. Це була специфічна сесія. І тепер, за Конституцією, нова сесія відкрита в перший вівторок вересня. Вона буде закрита в січні, подальша відкриється в лютому. У разі потреби проведення позачергових сесій їх можуть також проводити", - сказав нардеп.

Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні парламент планує зняти депутатську недоторканність і розглянути низку законопроєктів, поданих президентом Зеленським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram