ГоловнаПолітика

​Арахамія назвав нового міністра охорони здоров'я тимчасовим (оновлено)

Скалецьку через кілька місяців мав замінити Радуцький, проте він відмовився.

​Арахамія назвав нового міністра охорони здоров'я тимчасовим (оновлено)
Давид Арахамия
Фото: Макс Левин

Лідер фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія сказав, що Зоряна Скалецька - тимчасовий міністр охорони здоров'я. Через кілька місяців її замінить Михайло Радуцький, керівник парламентського комітету з питань здоров'я нації.

Таку заяву він зробив в ефірі телеканалу Zik у п'ятницю, 30 серпня.

"На міністра планувався сам пан Радуцький. Але йому треба десь три місяці для того, щоб підготуватися, тому ми вирішили зробити такий перехідний період. Я думаю, що потім буде така ротація, що пан Радуцький стане міністром, а Зоряна піде заступником міністра", - сказав Арахамія.

Пояснюючи, чому Радуцький відразу не посів міністерський пост, Арахамія пояснив, що йому треба підготуватися.

"Йому треба привести всі свої справи по бізнесу... Він же зараз народний депутат, він не повинен керувати бізнесом, але він повинен підготуватися до декларування. Тобто, є якісь там речі", - сказав Арахамія.

Оновлення 11.20. Нардеп від "Слуги народу" і засновник клініки "Борис" Михайло Радуцький відмовився очолити Міністерство охорони здоров'я, додавши, що залишиться працювати в парламенті. Про це він написав на своїй сторінці у facebook.

"Я не планую бути міністром через 3 місяці. Так, багато колег у фракції бачать саме мене на цій посаді. І саме це бажання вчора Арахамія озвучив в ефірі телеканалу. Мені приємно, але свою роботу бачу зараз у парламенті. Основа перетворень тут", - написав Радуцький.

Він додав, що буде тісно співпрацювати з МОЗ.

"Вчора зібрався наш комітет, зустрілися з міністром. Окреслили план перших 100 днів", - додав Радуцький.

Нагадаємо, наприкінці липня голова штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко в інтерв'ю LB.ua заявив, що не чув інших кандидатур на пост міністра охорони здоров'я, крім Радуцького.

Проте вже через тиждень Радуцький заявив, що планує працювати в комітеті Верховної Ради з питань охорони здоров'я.

Після цього фаворитом на посаду голови МОЗ спочатку назвали главу НСЗУ Олега Петренка, потім - ексгубернатора Одеської області Михайла Степанова, але врешті-решт міністерське крісло отримала Зоряна Скалецька, голова правління Української медико-правової асоціації та провідний експерт в "Реанімаційному пакеті реформ" з питань медичної реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram